fbpx
Επιλογή Σελίδας

Σε έναν κόσμο όπου οι επιλογές μας καθορίζουν το μέλλον μας, η κατάψυξη ωαρίων εμφανίζεται ως ένας φάρος ελπίδας για χιλιάδες γυναίκες. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνική ανοίγει την πόρτα σε έναν κόσμο προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διαφυλάξουν τη γονιμότητά τους για μελλοντική χρήση.

Μέσω της ασφαλούς κατάψυξης και αποθήκευσης των μη γονιμοποιημένων ωαρίων, εξασφαλίζεται η δυνατότητα για τα ωάρια να παραμείνουν ανεπηρέαστα από τον χρόνο, με ποσοστά επιβίωσης μετά την απόψυξη που φτάνουν έως και το 95% χάρη στην τεχνική της υαλοποίησης.

 

Γιατί να επιλέξει κανείς την κρυοσυντήρηση ωαρίων;

Οι λόγοι είναι τόσο πολυάριθμοι όσο και οι ίδιες οι γυναίκες που την επιλέγουν.
Από επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους, μέχρι ιατρικούς λόγους που επηρεάζουν τη γονιμότητα, η κατάψυξη ωαρίων προσφέρει μια ασφαλή λύση για κάθε περίπτωση.
Και για εκείνες που αντιμετωπίζουν τον φόβο της πρόωρης ωοθηκικής ανεπάρκειας ή της εμμηνόπαυσης, αυτή η μέθοδος προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό:Την ελευθερία επιλογής.

Αλλά πέρα από τους προφανείς λόγους, υπάρχουν και οι πιο προσωπικές, ανθρώπινες ανησυχίες. Τι γίνεται αν οι σχέσεις αλλάξουν απροσδόκητα; Τι γίνεται αν ο ιδανικός σύντροφος δεν έχει ακόμα εμφανιστεί στη ζωή σου;
Η κατάψυξη ωαρίων σου δίνει τη δύναμη να περιμένεις, να επιλέξεις, να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς πιέσεις και να αποφασίσεις για την οικογένειά σου με τους δικούς σου ρυθμούς.

Καθώς εξερευνούμε την επιλογή της κρυοσυντήρησης, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς η ηλικία μας επηρεάζει τη γονιμότητα. Κάθε γυναίκα έρχεται στον κόσμο με ένα προκαθορισμένο αριθμό ωαρίων, το οποίο αποτελεί το “απόθεμα ωοθηκών” της. Αυτό το απόθεμα είναι μοναδικό για κάθε γυναίκα και καθορίζει τις προοπτικές της γονιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Από τη στιγμή της γέννησης, μια γυναίκα διαθέτει περίπου 1 έως 2 εκατομμύρια ωάρια. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός μειώνεται δραστικά με την πάροδο του χρόνου, φτάνοντας σε μια σημαντική μείωση τουλάχιστον κατά 90% μέχρι την ηλικία των 30 ετών. Καθώς μια γυναίκα πλησιάζει τα 40, το απόθεμα ωαρίων της μπορεί να έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο, φθάνοντας σε ένα δέκατο του αρχικού της αριθμού σε σύγκριση με όταν ήταν 25 ετών. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική, και το ίδιο ισχύει και για το απόθεμα ωαρίων της.

Μετά τα 35, η ποιότητα αρχίζει να μειώνεται, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο υπογονιμότητας και χρωμοσωμικών ανωμαλιών στα έμβρυα. Αυτό είναι κάτι που θα ήταν καλό να σκεφτείτε αν σχεδιάζεται να κάνετε τη δική σας οικογένεια ή ακόμα και να μεγαλώσετε αυτή που ήδη έχετε. Θα πρέπει να θυμάστε ότι η χρήση ωαρίων που κρυοσυντηρήθηκαν σε μικρή ηλικία παρουσιάζει εξαιρετικά μικρό κίνδυνο εμφάνισης χρωμοσωμικών ανωμαλιών στα έμβρυα σε σχέση με σύλληψη σε μεγαλύτερη αναπαραγωγική ηλικία.

 

Τι είναι όμως η κρυοσυντήρηση ωαρίων και ποια είναι τα στάδια;

Η κατάψυξη ωαρίων είναι μια μέθοδος που βοηθά τις γυναίκες να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να επιτύχουν εγκυμοσύνη στο μέλλον. Η θεραπεία αυτή έχει καταστεί εφικτή χάρη στις νέες τεχνικές που αναπτύχθηκαν στον τομέα της κρυοσυντήρησης ιστών. Τα μη γονιμοποιημένα ωάρια μπορούν να κρυοσυντηρηθούν και να αποθηκευτούν με ασφάλεια, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα ποσοστά επιτυχίας παραμένουν ανεπηρέαστα από το χρόνο.

Η διαδικασία της κρυοσυντήρησης αποτελείται από 3 στάδια:
● Διέγερση των ωοθηκών με ενέσιμη φαρμακευτική αγωγή για την παραγωγή αρκετών ωαρίων καλής ποιότητας
● Ωοληψία
● Προετοιμασία των ωαρίων και κρυοσυντήρησή τους με τη μέθοδο της υαλοποίησης.

Το αποτέλεσμα; Χιλιάδες υγιή παιδιά έχουν γεννηθεί παγκοσμίως, φέρνοντας χαρά και ελπίδα σε χιλιάδες οικογένειες.

Στη Newlife, στηρίζουμε τις γυναίκες σε κάθε βήμα του ταξιδιού τους προς τη μητρότητα. Η κατάψυξη ωαρίων δεν είναι απλώς μια τεχνική. Είναι μια επιλογή που μπορεί να αλλάξει ζωές, να προσφέρει ελπίδα και να σας δώσει τη δύναμη της επιλογής. Είναι η ευκαιρία να ζήσετε τη ζωή σας με τους δικούς σας όρους και να αποφασίσετε για το μέλλον σας, όταν εσείς είστε έτοιμες.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία της κατάψυξης ωαρίων καθώς και τις επιλογές που έχετε, κλείνοντας τώρα ένα ραντεβού με την ιατρική μας ομάδα.