fbpx
Επιλογή Σελίδας

 

Σήμερα, όταν χρησιμοποιούμε τον όρο “κατεψυγμένα ωάρια“, στην πραγματικότητα αναφερόμαστε σε ωάρια που έχουν υαλοποιηθεί. Η διαδικασία της υαλοποίησης μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος άμεσης κατάψυξης, χρησιμοποιώντας κρυοπροστατευτικές ουσίες και υγρό άζωτο για να “καταψυχθούν” γρήγορα τα ωάρια που προέρχονται από τη δότρια, εμποδίζοντας τον σχηματισμό πάγου. Έπειτα, μπορούν να διατηρηθούν σε υγρό άζωτο στους -196°C για αόριστο χρονικό διάστημα. Αυτή η καινοτόμος τεχνική, όταν πραγματοποιείται από τους ειδικούς της Ovobank ID και μετά από σωστή απόψυξη, έχει ως αποτέλεσμα την επιβίωση σχεδόν 100% των δανεικών ωαρίων.

Ο αριθμός των θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δωρεά ωαρίων έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Ζευγάρια ή γυναίκες που έχουν προσπαθήσει να συλλάβουν φυσιολογικά για αρκετό διάστημα χωρίς επιτυχία μπορεί να βρεθούν στην κατάσταση που ο χρόνος περνάει, είναι πάνω από 40 ετών και αντιμετωπίζουν προβλήματα στη γονιμότητα.

Ως αποτέλεσμα, οι θεραπείες με δωρεά ωαρίων είναι μία από τις πιο περιζήτητες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η θεραπεία με δωρεά ωαρίων είναι παρόμοια με τη συμβατική Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF), αλλά με το πλεονέκτημα ότι η γυναίκα δε χρειάζεται να περάσει από τη διαδικασία της ορμονικής διέγερσης των ωοθηκών, με στόχο την ωρίμανση των ωαρίων. Πράγματι, τα ωάρια που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη θεραπεία προέρχονται από μία δότρια και έπειτα γίνεται γονιμοποίησή τους με το σπέρμα του συντρόφου ή με σπέρμα δότη, αν απαιτείται.

Η Ovobank, η πρώτη τράπεζα ωαρίων στην Ευρώπη, δημιουργήθηκε για να παρέχει μια λύση σε κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε όλο τον κόσμο που αναζητούν δότριες και, πάνω από όλα, για να βοηθήσει τις γυναίκες στην αναζήτηση της ιδανικής δότριας.

Στην Ovobank έχουμε μια ομάδα ειδικών με εμπειρία στην υαλοποίηση ωαρίων, μια διαδικασία με την οποία έχουμε επιτύχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις θεραπείες δωρεάς ωαρίων. Η διαδικασία υαλοποίησης στην Ovobank πραγματοποιείται πάντα από εξειδικευμένους ειδικούς στην κρυοβιολογία και τα πρωτόκολλα και τα μέσα μας είναι σύμφωνα με όλους τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Επιπλέον, τα ωάρια της Ovobank υποβάλλονται σε επεξεργασία υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να διατηρηθούν όλες οι δυνατότητές τους, προσφέροντας σας με τον τρόπο αυτό εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες με τη μέγιστη εγγύηση επιτυχίας.

 

ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ Ή ΦΡΕΣΚΑ ΩΑΡΙΑ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;

Ένα ερώτημα που συχνά θέτουν οι ασθενείς που αναζητούν θεραπείες δωρεάς ωαρίων είναι “ποια είναι καλύτερα, τα φρέσκα ή τα κατεψυγμένα δανεικά ωάρια;”. Αν και στο παρελθόν οι θεραπείες δωρεάς ωαρίων χρησιμοποιούσαν συνήθως φρέσκα ωάρια, στην Ovobank ID θα θέλαμε να σας δείξουμε όλα τα πλεονεκτήματα της χρήσης κατεψυγμένων ωαρίων στη θεραπεία σας:

Ένας εκτενής κατάλογος δοτριών και φαινοτύπων: επιλέγοντας να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα ωάρια, οι γυναίκες έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία δοτριών. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιούνται φρέσκα ωάρια, η επιλογή περιορίζεται στον αριθμό των δοτριών ωαρίων που είναι διαθέσιμες εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη ποικιλία δοτριών και η αναζήτηση να είναι πιο περίπλοκη.

Χωρίς λίστες αναμονής: Η Ovobank ID έχει μια ευρεία ποικιλία κατεψυγμένων ωαρίων άμεσα διαθέσιμων, έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη δότρια χωρίς καμία αναμονή.

Άμεση θεραπεία: Οι γυναίκες μπορούν να ξεκινήσουν τη θεραπεία τους χωρίς καθυστέρηση. Αν χρησιμοποιούνται φρέσκα ωάρια, η γυναίκα πρέπει να συγχρονίσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο της με αυτόν της δότριας, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον κινδύνους, όπως η ακύρωση του κύκλου διέγερσης της δότριας ή η αποχώρησή της την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα καθυστέρηση στη θεραπεία.

Χαμηλότερο κόστος: Όταν χρησιμοποιείτε μια ομάδα κατεψυγμένων ωαρίων, η τιμή είναι ήδη γνωστή και ορισμένη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα αυξανόμενα έξοδα ελέγχων, αναλύσεων, φαρμάκων και ιατρικών διαδικασιών της δότριας. Ωστόσο, σε έναν κύκλο με φρέσκα ωάρια, η δότρια πρέπει να υποβληθεί σε όλα τα απαραίτητα τεστ πριν από τη διαδικασία δωρεάς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές προσθήκες στην τιμή της θεραπείας δωρεάς ωαρίων.

Εγγυημένα αποτελέσματα: Στην Ovobank μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι όλες οι δότριες μας είναι νέες, υγιείς γυναίκες που υποβάλλονται σε εξαντλητικές ιατρικές, γενετικές και ψυχολογικές μελέτες για να διασφαλίσουμε ότι τα ωάριά μας είναι υψηλής ποιότητας με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας.

 

Τράβα μία selfie για να βρεις τη δότρια που μοιάζει περισσότερο με τη μελλοντική μητέρα.

Πέρα από όλα τα προηγούμενα πλεονεκτήματα, διαθέτουμε επίσης το Ovomatch: μια εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου μέσω βιομετρικών στοιχείων που έχει αναπτυχθεί από την Ovobank. Χρησιμοποιώντας το Ovomatch, μπορείς να μετρήσεις διάφορα βιομετρικά σημεία του προσώπου και στη συνέχεια να βρεις, ανάμεσα στις χιλιάδες διαθέσιμες δότριες, την καλύτερη αντιστοιχία σε φυσική ομοιότητα. Η γυναίκα απλά χρειάζεται να βγάλει μία selfie με ένα κινητό τηλέφωνο και, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή μας, οι αλγόριθμοι θα κάνουν τη δουλειά για εσάς.