fbpx
Επιλογή Σελίδας

 

Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς τι πέρασε η Celine Dion για να κάνει οικογένεια. 

Ως το μικρότερο από δεκατέσσερα αδέλφια, ήταν πάντα περιτριγυρισμένη από μέλη της οικογένειάς της και ήθελε πολύ να κάνει παιδιά. Έτσι, η Celine και ο σύζυγός της René Angélil, δεν περίμεναν ότι θα είχαν πρόβλημα να συλλάβουν όταν άρχισαν τις προσπάθειες. Δεδομένου ότι η Celine ήταν τότε γύρω στα 30 της, το ζευγάρι υπέθεσε ότι όλα θα πήγαιναν καλά.  

 

Τότε ήρθε το πρώτο χτύπημα της μοίρας. Ο René διαγνώστηκε με καρκίνο στον λαιμό το 1999.  

 

Σε αυτό το σημείο το ζευγάρι αποφάσισε να καταψύξει το σπέρμα του, ως προληπτικό μέτρο για την περίπτωση που η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία στις οποίες χρειαζόταν να υποβληθεί προκαλούσαν οποιαδήποτε ζημιά στην αναπαραγωγική του ικανότητα. 

 

Το σπερμοδιάγραμμα που έγινε τότε έδειξε ότι ο René είχε χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και χαμηλή κινητικότητα. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε το ζευγάρι για να συλλάβει. Με βάση αυτά τα ευρήματα, οι γιατροί γονιμότητας συνέστησαν στο ζευγάρι εξωσωματική και μικρογονιμοποίηση ICSI. 

 

Η Celine και ο σύζυγός της υποβλήθηκαν στον πρώτο κύκλο θεραπείας όταν ήταν μόλις 33 ετών. Αυτός ο κύκλος ήταν επιτυχής και στις 25 Ιανουαρίου 2001 γεννήθηκε ο πρώτος γιος τους René-Charles. 

 

Ο μαιευτήρας της Celine, Dr Ronald Ackerman, ο οποίος βοήθησε στον τοκετό του René-Charles με καισαρική τομή, δήλωσε στο περιοδικό People ότι «όλοι έκλαιγαν από δάκρυα χαράς» στη γέννα. 

 

Μετά την πολυαναμενόμενη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, η Celine και ο René ήταν πολύ πρόθυμοι να κάνουν δώρο στον René-Charles έναν αδελφό ή μια αδελφή και να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. 

 

Ωστόσο, οι προσπάθειές τους να συλλάβουν για δεύτερη φορά ήταν πολύ πιο τραυματικές και διήρκεσαν πολύ περισσότερο. Στην πραγματικότητα, η Celine έπρεπε να κάνει έξι κύκλους εξωσωματικής πριν έχει τη δεύτερη επιτυχημένη εγκυμοσύνη. 

 

Η Celine είπε σε μια συνέντευξη: «Σκέφτηκα ότι όσο μου επέτρεπε η υγεία μου και αν ο γιατρός μου πίστευε ότι μπορούσα να το κάνω, τότε θα συνέχιζα με την εξωσωματική γονιμοποίηση μέχρι κάποιος να μου πει να σταματήσω». 

 

Δυστυχώς, είχε μια αποβολή το 2009 και λίγο αργότερα η Celine είπε: «Συμβαίνει στη ζωή, γενικά, και οι άνθρωποι που δεν είναι στην τηλεόραση ή στις εφημερίδες, το περνούν συνεχώς». 

 

Η αποβολή ήταν μια δύσκολη εμπειρία, αλλά η Celine παρέμεινε ευγνώμων για όσα είχε. «Θα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος αν σας πω ξανά ότι είμαι έγκυος. Και αν όχι, θα είμαι η πιο τυχερή καλλιτέχνης, και κυρίως σύζυγος και μητέρα ενός υπέροχου γιου. Οπότε χαίρομαι». 

 

Ο έκτος κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης της Celine και του René αποδείχθηκε επιτυχής. Το 2010, σε ηλικία 42 ετών, η Celine ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος σε δίδυμα. 

 

Αποκάλυψε επίσης ότι είχε αρχικά τρίδυμα, ωστόσο δυστυχώς έχασε ένα από τα μωρά νωρίς στην εγκυμοσύνη. Η Celine μίλησε για την απώλειά της, λέγοντας: «Το μωρό μου επέλεξε να φύγει για να δώσει χώρο στα αδέλφια του να μεγαλώσουν». 

 

Η Celine έχει αναφέρει σε διάφορες συνεντεύξεις μετά τη γέννηση των τριών γιων της, ότι θα ήθελε να προσπαθήσει για περισσότερα παιδιά, ειδικά με την ελπίδα να αποκτήσει μια κόρη για να ολοκληρώσει την οικογένειά της. 

 

«Το ξέρω ότι είναι λίγο εγωιστικό να συνεχίζω να θέλω περισσότερα, αν και θα ήθελα ένα κορίτσι. Φανταστείτε όλα τα ψώνια, τα κοσμήματα, τα παπούτσια, τα φορέματα που θα μπορούσα να της δώσω», δήλωσε. 

 

Δυστυχώς, το 2016, η Celine έχασε τον σύζυγό της René μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο στον λαιμό και οι προσπάθειές της για περισσότερα παιδιά σταμάτησαν.