fbpx
Επιλογή Σελίδας

 

Ορισμένες από τις συχνότερες αμφιβολίες ή φόβους μεταξύ των γυναικών που έρχονται αντιμέτωποι με τη θεραπεία με δωρεά ωαρίων είναι: πώς είναι η διαδικασία επιλογής της δότριας ή θα μοιάζει το μωρό με εμένα;

Η δωρεά ωαρίων είναι μια μέθοδος θεραπείας στα πλαίσια της εξωσωματικής γονιμοποίησης που επιτυγχάνεται χάρη στις δότριες. Σε αυτήν την περίπτωση, η γονιμοποίηση γίνεται στο εργαστήριο με τα ωάρια μιας δότριας και το σπέρμα του ζευγαριού (ή σε ορισμένες περιπτώσεις του δότη). Προκειμένου το μωρό να μοιάζει με τη μητέρα, η εξειδικευμένη ομάδα επιλογής δοτριών πραγματοποιεί μια πολύ αυστηρή αναζήτηση ανάμεσα σε όλες τις διαθέσιμες δότριες για να επιλέξει μόνο εκείνες που είναι συμβατές με τη γυναίκα. Όταν μιλάμε για συμβατότητα, το κάνουμε από φαινοτυπική και γενετική άποψη. Η γυναίκα ή η κλινική αναπαραγωγής μπορεί επίσης να συμμετάσχει σε αυτήν την επιλογή. Πρέπει απλώς να επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.ovobankid.com/ και να υποβάλετε αίτηση διαδικτυακά για ένα πακέτο ωάριων.

 

OVOMATCH: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Mέσω της εφαρμογής κινητού Ovomatch, δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να βρουν τη δότρια που μοιάζει περισσότερο ως προς τα φυσικά χαρακτηριστικά. Η εφαρμογή διατίθεται εντελώς δωρεάν. Η γυναίκα απλά πρέπει να εγγραφεί στην εφαρμογή, να συμπληρώσει μια σειρά από προσωπικές λεπτομέρειες (ηλικία, χαρακτηριστικά κτλ.) και να επιλέξει το πακέτο ωαρίων, και η εφαρμογή θα εμφανίσει τον αριθμό των συμβατών δοτριών.

Στη συνέχεια, η ομάδα της Ovobank ID θα διαχειριστεί την αποστολή της παρτίδας των ωαρίων στο κέντρο αναπαραγωγής, στη χώρα όπου βρίσκεται η γυναίκα.

 

ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕ ΕΜΕΝΑ;

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιευτεί μελέτες που δείχνουν ότι το μωρό μπορεί πράγματι να κληρονομήσει κάτι από την εγκυμονούσα μητέρα. Η επιγενετική είναι η ανταλλαγή πληροφοριών που λαμβάνει χώρα μεταξύ της μητέρας και του εμβρύου στη μήτρα της μητέρας. Στην περίπτωση της δωρεάς ωαρίων, αν και η γενετική πληροφορία του εμβρύου προέρχεται από τη δότρια, η μητέρα μπορεί να τροποποιήσει αυτήν τη γενετική πληροφορία.

 

ΔΟΤΡΙΕΣ ΤΟΥ OVOBANK ID

Οι δότριες της Ovobank ID είναι κοπέλες ηλικίας από 18 έως 33 ετών, που είναι σε καλή υγεία, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Αυτό ελέγχεται μετά από μια σειρά από εκτεταμένες γυναικολογικές, αιματολογικές και γενετικές εξετάσεις. Στην Ovobank ID αποδεχόμαστε μόνο το 34% των δοτριών, αυτές που θεωρούμε κατάλληλες μετά τις προαναφερθείσες εξετάσεις. Μια άλλη διαδικασία επιλογής πραγματοποιείται από την εξειδικευμένη ομάδα της Ovobank ID, η οποία είναι υπεύθυνη για τη φαινοτυπική αντιστοιχία μεταξύ της γυναίκας που θα λάβει τα ωάρια και της δότριας. Ένα ακόμα τεστ που μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν είναι επιθυμητό, είναι το Γενετικό Τεστ Συμβατότητας, το οποίο επιτρέπει την ανάλυση και συσχέτιση των γενετικών πληροφοριών της δότριας με αυτές του συντρόφου της γυναίκας, με σκοπό τη μείωση της μετάδοσης γενετικών νοσημάτων. Αυτές οι πληροφορίες θα συγκριθούν για την επιλογή της ιδανικής δότριας, έτσι ώστε η γυναίκα και η δότρια να μην μοιράζονται μεταλλάξεις στα ίδια γονίδια.

Χάρη στις νέες τεχνολογικές προόδους και τη μελέτη του εξονίου, μπορούν να αναλυθούν περισσότερες από 50.000 μεταλλάξεις σε περισσότερα από 2.000 γονίδια, γεγονός που επιτρέπει στις γυναίκες που επιθυμούν να ζητήσουν αυτήν τη μελέτη να πραγματοποιήσουν τη θεραπεία με πλήρη ασφάλεια και εμπιστοσύνη και να πραγματοποιήσουν έτσι το πολυαναμενόμενο όνειρο της δημιουργίας μιας οικογένειας.